неделя, 24 април 2011 г.

Повече хора се застраховат през интернет по време на кризата


Застраховки онлайн
 

Нагледните сравнения на цени и прозрачността привличат потребителите, твърдят собствениците на 24ins.bg, модерен сайт за онлайн застраховане







Ние, българите, може и да сме традиционалисти, но когато се окаже, че някоя нова технология може да помогне на джоба ни, спокойно се нареждаме сред най-прогресивните нации в света. Масовата емиграция научи дори бабите на село да боравят с лаптоп и скайп, а мобилен телефон има на практика всеки. И както с охота прегръщаме глобалните тенденции, дали не закъсняваме да придобием един все по-разпространен навик на потребителите по света – да си купуваме застраховка онлайн.


От 24ins.bg - сайт за сравнения на застраховки, твърдят, че все повече българи се насочват към мрежата, за да проверят и сравнят цените и условията по различни видове полици. Това не е случайно - според проучване на медийния пазар на MBMD, публикувано наскоро, през последните две години процентът на родните потребители, които ползват Интернет, скача от 37 на 51%. Трябва да признаем обаче, че мнозинството родни потребители не се доверяват на онлайн застраховането. Британците например отдавна са открили плюсовете на онлайн застраховането – според изследване от 2009 г., 60 на сто от тях са закупили полици в Интернет поне веднъж, а 90 на сто сравняват офертите в специализираните портали, преди да вземат решение кой продукт да изберат.



На какво се дължи този бум на интереса и имаме ли основания ние, българите, да останем скептични и да предпочетем изпитания метод на лична консултация с брокера си?



Може да звучи учудващо, но едно от най-мощните предимства на онлайн застраховането е именно сигурността.


Нерядко нашумяват случаите на недобросъвестни брокери, които не са внасяли премиите, събрани от техните клиенти. Този пропуск обикновено се открива твърде късно – едва когато ни се случи инцидент и застрахователят обяви полицата за невалидна. За съжаление, не е по силите ни да обиколим всички брокери в града си и да проверим техният лиценз, фирмена история, да сравним цените и условията по договорите. Благодарение на Интернет обаче, мисията става не само възможна, но дори се превръща в лесна за изпълнение задача.


В сайта на 24ins.bg, само с едно кликване на мишката можем да научим кой стои зад предлаганите услуги, да проверим валидността на лиценза за застрахователен брокер в сайта на Комисията по финансов надзор, както и на лиценза за оператор с лични данни.

24ins.bg - отговори на въпроси за застраховки

Нещо повече – в продължение на десетилетия както законодатели, така и различни правителствени и неправителствени организации отбелязват доста спорни успехи в защитата на потребителите. На този фон не е изненадващо, че всеки път, когато правим покупка, се чувстваме уязвими. Интернет обаче промени света и в тази област.


Днес, ако имате съмнения в лоялността на която и да е компания, която предлага стоки или услуги през мрежата, достатъчно е да проверите в търсачката и неизбежно ще попаднете на оплаквания от недоволни клиенти. Именно прозрачността е един от основните фактори, привличащи потребителите към онлайн застраховането. В глобалното виртуално село, от което сме част, няма място за нелоялни играчи - те бързо биват жигосвани в многобройните форуми и блогове.


Въпреки плюсовете на сигурността и прозрачността обаче, може би на мнозина все още им изглежда по-лесно просто да прескочат до своя брокер и да закупят необходимата им полица, вместо да седнат пред компютъра. Дали избраният от технофобите вариант, обаче, наистина е по-удачен?


Онлайн застраховането спества и време, и пари



Малцина от нас могат да се похвалят с лукса да излизат спокойно от офиса си през работно време. Дори и да успеем да се измъкнем за час или два от строгия поглед на шефа, за да прескочим до брокера си и да сключим необходимите застрахователни договори, колко информация ще успеем да получим и да осмислим, докато бързаме да се върнем към професионалните си задължения?


При онлайн продажбите този проблем автоматично отпада.


Седнали спокойно с чаша кафе пред монитора, можем да сверим за секунди всички оферти на пазара, без да бързаме, да изберем най-удачния за нас вариант и да сме сигурни, че получаваме максимална защита, без да плащаме излишни пари за това. В 24ins.bg можете да пуснете заявка за полица по всяко време на денонощието, всеки ден и тя ще ви бъде доставена по куриер до два дни. Плаща се на куриера, при получаване.

Застраховки онлайн от 24ins.bg

Наистина, личният контакт остава важен за мнозина от нас – каквото и да прочетем, винаги имаме допълнителни въпроси, които държим да изясним, преди да пристъпим към плащане. Дали онлайн сделките ни лишават от този лукс? В никакъв случай!


Сериозните онлайн брокери като 24ins.bg са наясно с тази нужда на клиентите си и предлагат лични консултации в чат, по телефона, скайп, имат подготвена система от въпроси и отговори. И най-незапознатите с тайните на компютрите или застраховането ще получат разбираема и подробна експертна помощ, както по технически въпроси, касаещи покупката им, така и относно условията по договорите, цените на полиците и всякакви други възникнали въпроси.



Грижата за клиента не спира дотук



Клиентите на 24ins.bg могат да разчитат на обслужване през целия период на договора си - нещо, което изисква сериозна база и което личните застрахователни агенти няма как да предложат. Всеки клиент на сайта получава напомняния за изтичаща полица, професионално съдействие при всякакви заплетени казуси, има денонощен телефон, на който можете да получите съвет ако, например, току-що сте претърпели автомобилен инцидент с нанесени материални щети.




-----------------------------------------------------


24ins.bg e марката за онлайн услугите на Брокер инс ООД - лицензиран брокер с над десет годишно присъствие на българския пазар. Сайтът наскоро бе награден за "Финансов продукт на годината за 2011" в категорията „Електронни финансови продукти” в престижният конкурс „Банки, инвестиции, пари". 24ins.bg предлага лесни сравнения на цени от всички застрахователни компании, безплатни консултации през чат или по телефон и поръчване на застраховка онлайн.