неделя, 18 март 2012 г.

Предимства при ремонт на покриви с метални покривки

В последно време фирмите за ремонт на покриви много често прилагат в употреба металните покривки. На повечето хора те са известни и още като покривки от ламарина. Металните покривки се предпочитат при ремонтиране на покриви поради редица положителни качества. Ето и някои от предимствата, които притежават ламаринените покривки и защо тесе предпочитат от майсторите занимаващи се с ремонт на покрвини конструкции.

1. Те имат пълна водонепропускливост както и паронепропускливост. Това ги прави подходящи за покриви с различни наклони, стига те да са над 5-7%.

2. Ламаринените покриви имат голяма дълготрайност, както и механична якост. Доказателство за това са покривките от архитектурните сгради, които са запазени и до днес. Те са доказали, че издръжливостта им е равна на тази на самата сграда.

3. Важно предимство, особено когато се извършва ремонтиране на покриви е, че те са много устойчиви на различни атмосферни влияния. Това важи ако ремонтирането на покрива и било качествено и надеждно. Използваните материали в повечето случаи изграждат защитен слой.

4. При ремонтиране на покриви от този тип е важно да се знае, че изпълнението е много лесно. Размерите и видът на изделията, които се използват водят до малък брой фуги. Друго предимство е и, че самият материал е много податлив на огъване. Това го прави предпочитана покривка при ремонт на покриви с много чупки.

5. Ламарината се предпочита и защото е пожароустойчива, както е известно тя не гори.

6. Едно от огромните предимства е, че експлоатационните разходи са минимални, почти никакви. Ремонтирането на покриви от този тип е лесно и доста по-евтино.

7. Ламаринените покривки са доста предпочитани заради добрия си външен вид. Те са много приветливи. Конструкцията им позволява да се боядисват в различни цветове. При ремонтиране на покриви това може да се извърши от фирмата, която сте наели.

Фирмите производители предлагат огромно разнообразие от бои, които се използват за боядисване на ламаринени покриви. То може да се извърши при ремонтирането на покрива.